NYHETER & EVENTS

Lunchworkshop


i samarbete med IHJ och Studenthälsan

31/10, 14/11, 28/11, 14/12

Andning, återhämtning & självmedkänsla

23/4, 28/5 kl. 12.10 - 12.50 

IHJ bjuder in Studenthälsan för att hålla i en kortare workshop som handlar om andning och återhämtning. Detta är en typ av stresshantering med fokus på självmedkänsla och mer praktiska övningar. Workshopen tar cirka en halvtimme och IHJ bjuder på lunchsmörgås och kaffe


Sömn

25/4 kl. 12.10 - 12.50

IHJ bjuder in Studenthälsan för att hålla i en kortare workshop som handlar om sömn. Sömnen är nödvändig för vårt välbefinnande, återhämtning för kropp och hjärna samt förmågan att hålla fokus. Workshopen är utformad som en inspirerande föreläsning där det diskuteras strategier som hjälper till att få ordning på sömnen. Workshopen tar cirka en halvtimme och IHJ bjuder på lunchsmörgås och kaffe. 
Ergonomi i vardagen 

23/5 kl. 12.10 - 12.50 

IHJ bjuder in Studenthälsan för att hålla i en kortare workshop om ergonomi. Under studietiden blir det många timmar framför datorn eller böjd över böckerna. Workshopen är utformad som en föreläsning med tips om vad du kan göra för att hjälpa din kropp att må bra under studietiden. Workshopen tar cirka en halvtimme och IHJ bjuder på lunchsmörgås och kaffe.Varmt välkommen!
 
önskar  IHJ
 


Anmäl dig här

Omtentafällan 


Blankar du ofta för att kunna få AB på omtentan? Har du förlorat ditt CSN eller din studentbostad för att du inte tagit tillräckligt många poäng en termin? Är det bara för jobbigt rent mentalt att knalla upp till skrivsalen? 

Då har du kanske hamnat i omtentafällan
I det senaste avsnittet av bibliotekets podd "Bakom Bokhyllan" berättar vår modiga styrelsemedlem Amanda Lundh om hur det gick till när hon började hamna efter tenta på tenta. Om hur psykisk ohälsa var början på spiralen som fortsatte med indraget CSN och tentaplugg varje sommar. Hon berättar också om hur lätt det är att få den falska bilden att det funkar skitbra för alla som släpar med sina tentor och att det alltid resulterar i ett bättre betyg i slutändan. 

Varför berättar hon detta? Jo för, citat, "När en person vågar säga någonting vågar fler. Det blir en solidarisk handling att säga ifrån, eller att bara vara ärlig". 

Utifrån sin egen erfarenhet av omtentafällan delar nu Amanda självklart med sig av tips på hur du ska tänka när impulsen att blanka kommer krypande.